Mar 31 2014

Något jag som aldrig har satt mig in i är olika klädkoder och vad de betyder så när jag hittade en lista hos Damernas Värld på just klädkoder så blev jag väldigt glad. Jag tycker att listan är riktigt informativ och bra så därför delar jag den även med er. Kanske är det fler än jag som inte är insatt.

295936_980

KLÄDKOD: SOMMARFIN, COCKTAIL, GALAKLÄNNING
Det börjar bli vanligt med klädkoder som inte går enligt de traditionella reglerna, och på det sättet så finns det inte heller några regler eller do’s and don’ts. Är du fundersam så fråga värden. Annars är det upp till dig och den tolkning du gör av klädkoden.

KLÄDKOD: KAVAJ
Förr var benämningen kavaj detsamma som mörk kostym, men idag använder många det för att beskriva en mer avslappnad klädsel. Det ska ändå vara en hel kostym, men den kan vara i en lite ljusare nyans. Till det kan männen bära slips eller fluga, jeans är dock fortfarande inte ok. Som kvinna kan du bära en klänning, kjol eller byxdress som är finare än en vanlig vardagsklädsel utan att vara lika tjusig som aftonklädsel. En hellång klänning är för uppklätt men du kan välja en modell som är vadlång eller knälång.

KLÄDKOD: MÖRK KOSTYM
Mörk kostym är en finklädd klädsel, men inte så avancerad som smoking eller frack. Som man kan det vara just en mörk kostym med slips eller fluga. Kvinnor ska enligt den klassiska etiketten ha klänning eller kjol, men inte så lång som en långklänning och inte kortare än till knät, plagget ska även ha täckta axlar. Många anser att även kvinnor kan bära festbyxor med en fin överdel om de föredar det, här får man själv avgöra hur hård man vill vara på den traditionella klädkoden. Materialet i plaggen är viktigt och ska inte kännas vardagligt utan festfint.

KLÄDKOD: SMOKING
Står det smoking så är det vad som gäller för männen, inte frack och inte kostym. Smokingen kan vara svart, mörkt grå eller mörkblå med sidenslag och sidenrevärer på jacka och byxor. Skjortan är vit med en svart fluga. Kvinnor kan ha hellång klänning, men inte lika tjusig som till frack. Föredrar man en knäkort klänning går det bra, men inte kortare än så. Till en smokingklänning bär kvinnor inte handskar.

KLÄDKOD: FRACK
Frack går ofta även under benämningen högtidsdräkt, och är den finaste klädkoden då männen har frack, vit väst och vit fluga. Som kvinna kan du ha en golvlång klänning eller en festkjol med överdel i ett vackert material.

Står det klädkod: högtidsdräkt i inbjudan kan du klä dig i folkdräkt både som man och kvinna. Som militär får du bära uniform och som präst får du bära ämbetsdräkt. Klädkod: Akademisk högtidsdräkt betyder frack, traditionellt med svart väst. I många sammanhang kan man numera bära vit väst, men vill du vara säker så kolla med festens arrangör. För kvinnor innebär akademisk högtidsdräkt svart långklänning.

FÄRGER I KLÄDSELN PÅ BRÖLLOP
Vilka kläder gästerna får ha på sig vid ett bröllop är ytterligare en ständig fråga kring klädkod. Här reder vi ut några av frågorna.

VIT KLÄNNING
Är på bröllop reserverat för bruden, det är hennes dag i centrum så välj en annan färg.

ROSA, BEIGE, CHAMPAGNE
Det är inget fel med att bära ljusa färger, men undvik som sagt att välja en nyans som är så ljus att den kan misstas för att vara vit. Vill du bära kläder i rosa, beige eller champagne så välj en mörkare nyans.

RÖTT
Enligt gammal sägen så är en röd klänning ett tecken på att man haft en relation med brudgummen. Skulle det vara fallet är det osmidigt att välja just rött. Vill du ha en röd klänning så fundera på om du tror att brudparet skulle ha något emot det och om de andra gästerna kommer att skämta om det under kvällen.

SVART
Enligt tradition är svart en klädsel som symboliserar sorg och av den anledningen tycker vissa inte att det passar på bröllop. Är du osäker så fråga brudparet hur de ställer sig till det.

0+
Kommentera
0

Mar 31 2014

inspod

Bilder från Pinterest

0+
Kommentera
2

Mar 30 2014

vecka13

Den senaste veckan har gått i rasande fart. Den bestod till mestadels av plugg då en kurs avslutades och en ny (C-uppsatsen) påbörjades. Förutom studier så har jag hunnit med att träffa två av mina närmaste vänner, umgåtts med min man, köpt balbiljett och andra vardagssysslor. I veckan fick jag också hem ett paket från Yves Rocher med lite smått och gott. För ett par år sedan så var jag bloggrecensent åt YR och nu är det dags igen. Första recensionen kommer upp i veckan. Jag har också fått hem en konjaksvamp från Swedish Beauty Factory som jag ska recensera framöver. Mycket spänd på denna lilla sak. Till sist vill jag bara tipsa er om att H&M har fått in en riktigt snygg väska som påminner om YSL en smula. 199 kr kostar den och finns även i svart. Själv föll jag för den rosa. Hur har er vecka varit?

0+
Kommentera
2

Mar 30 2014

IMG_5297

850 Lemon Meringue, 851 Nouvelle Vague, 852 Pistachio Drage, 854 Folden Coquilla, 855 Oyster Bay

L´oréals Le Vernis vårkollektion heter i år Les Blancs och består av fem lack med vit bas och sedan en hint av färg. Mina favoriter av dessa är 850 (som jag redan visat upp), 851 samt 852. De två sista är alltså inte min kopp av nyans. Lacken kostar 59 kr/st och ska enligt min pressinformation lanseras i maj. Kan meddela att de redan finns ute i butik hos både Kicks och Åhlens så löp och köp om ni är sugna. Någon nyans ni gillar?

*pressutskick

0+
Kommentera
6

Mar 29 2014

monkidress

Igår inledde jag helgen på bästa vis – lunch med bästa vännen på stan och på kvällen var jag och min kärlek på Mustasch. Ralf alltså. Vilken man! Idag är det ledig lördag och vädret är fantastiskt. Vad mer kan man önska sig? Ska ta en promenad, hämta paket, köpa en smaskig godispåse och bara njuta av nuet. Något jag oftast har svårt för. I övrigt kommer helgen bestå av lite uppsatsplugg och så ska jag försöka hitta inspiration till bloggen. Lättare sagt än gjort för tillfället. Sånt där går ju i perioder. Önskar er en underbar lördag ♥

0+
Kommentera
0

Mar 28 2014

hwlindex

Sugen på lite färg i garderoben till sommaren? Kolla in dessa klänningar från Lindex som finns i butik just nu. Så härlig kombination av rosa och orange. Den randiga är min favorit. Vilken hade du valt?

0+
Kommentera
4

Mar 28 2014

IMG_4880IMG_4872

Tre nya sminkborstar har fått flytta in i min samling. Jag ebay-fyndade dessa tre för ungefär 50 kr (!!!) i hopp om att de skulle kunna vara någolunda okej i kvaliteten. Det är rätt uppenbart vart dessa Kina-borstar har fått sin inspiration – Real Techniques. Min förhoppning var att de skulle kunna fungera lika bra som buffing brush från RT och jag är verkligen inte missnöjd. För femtio kronor har jag fått tre superfina borstar som känns gedigna även efter ett par tvättar, som är supermjuka och som hållit formen. Ibland är ebay en ren guldgruva!

0+
Kommentera
0

Mar 27 2014

hmprodhmprod

Torsdag betyder ju allt som oftast nyheter hos H&M – så även denna dag. Jag hittade inte allt för mycket bland nyheterna men föll för denna tunika i vitt och blått. Fin till så väl ett par jeans, ett par shorts som till ett par slacks. Ja den hade gärna fått bo i min garderob i sommar. Prislappen ligger på 349 kr.

0+
Kommentera
0

Mar 27 2014

lastday

Kavaj, H&M // T-shirt, H&M // Byxor, DR DENIM

Bjuder på en något enkel outfit från Paris. Nu däremot är det dags att starta igång C-uppsatsen. Jag välkomnar de sista 10 veckorna på denna utbildning och ser fram emot en examen av flera anledningar. Framtiden är förvisso ännu osäker, vilket oroar mig en smula – men det löser sig på ett eller annat sätt.

0+
Kommentera
0

Mar 26 2014

IMG_5319

130 True Beige, 140 Golden Beige, 200 Golden Sand, 230 Radiant Honey

Ni var många som ville se mer av de foundations som jag fick hem (pressutskick) av L´oréal och jag tänkte idag skriva om L´oréal Infallible All Day Stay Fresh Foundation (#världenslängstanamn). Infallible har en formula bestående av hyaluronsyra och färgpigment med ”extrem hållbarhet”. Denna foundation ska vara återfuktande och ge en fräsch känsla hela dagen. Eller enligt L´oréal 24 timmar. Säg mig den som vill bära sin foundation i 24 timmar. Infallible kommer i sju olika nyanser, finns ute i butik nu och har ett rekommenderat pris på 169 kr. De nyanser jag har fått hem är tyvärr för mörka för mig – som vanligt – men jag har använt nyans 130 True Beige ett par gånger och tycker att det är en helt okej foundation som täcker både rödhet och plitor och som är lätt att arbeta med.

0+
Kommentera
0