Nov 26 2014

bp

KTF (kemisk tekniska leverantörsförbundet) stämmer kosmetikföretaget Beauty Planet i marknadsdomstolen. Enligt ett pressmeddelande som gick ut tidigare idag från KTF så har Beauty Planet fortsatt med bland annat försäljning av felmärkta varor trots påpekande från både KTF och flera andra medlemsföretag.

Vi finner det särskilt allvarligt att Beauty Planet säljer kosmetiska produkter som manipulerats för att de inte ska kunna utläsas när och var de tillverkats. Detta är inte bara i sig direkt olagligt. Det görs heller inte av en slump, utan för att dölja något. De kan vara stulna, felaktiga, av utgånget datum etc., men Beauty Planet vill i varje fall inte att de ska kunna identifieras.

Andra allvarliga brister hos Beauty Planet rör till exempel: (1) Felaktig märkning av brandfarliga produkter, (2) Åsidosättande av Konsumentkreditlagen, (3) Flera vilseledande påståenden om hur mycket konsumenten kan spara genom att handla på Beauty Planet

Jag tänkte att det kan vara viktigt att förmedla detta och speciellt nu i jultider när handeln ökar. Läs mer om fallet här. När ni handlar online så tänk på att kolla så butiken är certifierad och auktoriserad återförsäljare av varumärkena som butiken förmedlar. Är du osäker så kontakta det aktuella varumärket för att kolla vilka de säljer till och inte!