Oct 16 2014

IMG_8688-23

Som de flesta av er redan känner till så ingår jag i en bloggpanel för Yves Rocher och för ett par veckor sedan landade det nya recensionspaketet hos mig. Den här gången är temat ”A touch of gold” och som ni ser går förpackningarna i just guld. Med utskicken låg även ett par godisbitar, mums. Önskade att fler kunde skicka godis till mig. Så lite krävs det för att jag ska bli på bra humör. Jag har valt att dela upp recensionen i två delar, en idag och den andra kommer i helgen.

IMG_8695-30

Beautifying Dry Oil 159 kr / 100 ml – ”En skön torrolja som snabbt går in i huden och ger rikligt med näring. Huden får en fin, sammetslen yta med en strålande lyster, utan att kännas kladdig. Oljan från den oerhört näringsrika brasilianska andirobanöten innehåller en hög halt omega-9-fetter som gör huden mjuk och välmående.”

Den här oljan har ju vunnit priser så jag har såklart varit lite nyfiken på den. Oljan kommer i en plastflaska och med ett spraymunstycke som fördelar oljan på ett lätt och bra sätt. Oljan går snabbt in i huden som känns len efteråt och huden får något mer lyster än innan applicering. Jag upplever dock att jag bara efter ett par timmar börjar känna mig torr igen. Jag får väldigt, väldigt, torra ben på vintern och jag tror inte att den här klarar att hålla mig återfuktad då om det redan nu känns sådär med hållbarheten. Jag spar undan den till sommaren då jag tror att den kommer att göra sig bättre. Dessutom kanske jag hinner vänja mig vid doften på den då också. Kan inte riktigt sätta fingret på vad den luktar men det är en skum och något syntetisk doft. Sammanfattningsvis en helt okej olja men inte mycket mer för mig just nu.

IMG_8698-33 IMG_8716-42

Quad Eyeshadow ”Brun incandescent” 159 kr – ”En sofistikerad kvartett med lyxigt lena puderskuggor för oändlig variation. Den mjuka, lätta formulan glider jämnt och fint över huden för en perfekt finish.”

Quad eyeshadow finns i flera färger men jag var så glad över att utskicken innehöll den här bruna varianten. Perfekta nyanser för min smak. Själva dosan är i plast, i locket finns en spegel och med paletten medföljer två dubbelsidiga applikatorer. Dosan ser väldigt lyxig ut men dessvärre är den rätt plastig och lätt i handen. Lite av lyxkänslan försvinner tyvärr där. De tre ljusa färgerna är något skimriga och de två på högsta raden är väldigt lättarbetade medan de övriga två, speciellt den mörka, är något mer smuliga i formulan. Pigmenten är överraskande bra för den här prislappen och jag har använt skuggorna en hel del sen jag fick hem utskicket. Skuggan uppe i högra hörnet är min stora favorit – både att använda som enskilt eller i en sotning med andra skuggor. Skuggorna gör sig allra bäst ihop med en primer och då sitter de som berget en hel dag utan att fälla eller dra ihop sig i några veck. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att köpa någon av de andra paletterna för jag tycker att det här är ett riktigt bra budgetkap.


Produkter utskickade för recension. Mina åsikter är mina och kan inte påverkas av tredje part.