Oct 27 2014

stiltips

Det efterfrågades lite personliga stylingtips bland kommentarerna till den senaste tävlingen så idag tänkte jag bjuda på 4 st. Vissa tips är jag flitigare med än andra.

1. Markera midjan med ett skärp på din kappa, klänning eller tröja. Detta använder jag själv rätt ofta och då speciellt på klänningar och större tröjor. Genom att markera midjan då och då så blir gamla plagg som nya. Superenkelt och billigt.

2. Locka håret och fäst ett par slingor med ett sidenband i valfri färg. Eller gör en fläta och fäst bandet i slutet på flätan. Så mycket finare än en vanlig tofs. Är man rädd för att det ska bli för sött så kör det ihop med en tuffare outfit. Själv hade jag gärna kört ett par slarviga lockar i ett sidenband tillsammans med en större vit skjorta, svarta skinnbyxor och ballerinaskor. Perfekt blandning av sött och salt.

3. Större sidenband går även att knyta runt halsen som en rosett. Även här går det att tuffa till outfiten om man tycker att det blir för sött. Själv tycker jag det är fint att köra rosett ibland istället för ett halsband.

4. Hatt! En hatt kan verkligen lyfta en hel outfit och även om jag själv aldrig använder hatt (förutom på outfitsbilder) så tycker jag att det är så snyggt. Jag önskar så att jag hade självförtroendet till att bära hatt även in public. Tänk att toppa en outfit bestående av ett par slitna jeans, t-shirt och kavaj med en hatt – så snyggt!

Vilket är ditt bästa stiltips?