Sep 12 2014

IMG_7936-26

För ett par veckor sedan fick jag hem ett paket från Bangerhead, för recension, med ett par produkter från bareMinerals. Jag har aldrig riktigt fastnat för mineralsmink men har heller aldrig testat något riktigt bra så det var jättekul att få chansen att testa bareMinerals då jag fått uppfattningen om att de ska vara riktigt bra. Jag har testat bareMinerals original foundation samt prime & perfect kit.

IMG_7930-21

Jag tycker att original foundation är en väldigt lättapplicerad och dryg produkt som ger mig ett matt och naturligt resultat. Min burk är på 2g och räknas som en större provburk men oj den kommer räcka länge och väl. Ett stort plus i kanten för att det går att låsa innehållet genom att vrida på burken  – då slipper man puder överallt när man öppnar burken nästa gång. Till skillnad från en del flytande foundations så känns den väldigt lätt på huden och det är som min hy fast bättre efter applicering. Jag tycker med andra ord att den täcker rodnader väldigt bra och även en del orenheter. Vissa orenheter behöver jag dock arbeta lite mer med. Jag har testat den med både primer och utan men måste nog säga att jag gillar den allra bäst ihop med en grundande primer då jag annars tycker att den tenderar att framhäva torrare partier i ansiktet. Jag är positivt överraskad av denna foundation och nästan lite förbluffad över det naturliga resultatet men oroar mig lite över hur den kommer fungera med mitt ansikte i vinter då jag blir väldigt torr. Jag vet inte om jag hade för höga förväntningar eller vad det är som skaver för jag är trots allt inte helt såld och sträcker mig ofta efter något annat i skåpet.

IMG_7943-33

Mineral Veil (0.75g) är ett löspuder som jag applicerar efter min foundation. Jag har provat detta över såväl flytande foundation som över puderfoundation och jag tycker att det fungerar bra till båda sorter. Pudret ger en silkeslen finish och huden ser nästan ut att vara retuscherad. Tycker även att den ger en illusion av mindre porer vilket jag gillar. Efter ett par timmar användning måste jag bättre på resultatet och då främst i min t-zon där jag alltid blir blank. Perfekt med mini-borsten och mini-burken vid såna tillfällen då det är lätt att bära med sig. Jag har för mig att Mineral Veil även finns i ett pressat format – skulle gärna testa även det. Prime Time Foundation Original (15ml) är en ofärgad primer som känns lätt och behaglig på huden. Jag upplever att den inte är så kladdig och silikon-stinn som många andra primers. Den är dessutom väldigt dryg, så även fast att min tub är rätt liten så lär den räcka ett bra tag. Jag är tudelad när det kommer till den här. För lika mycket som jag älskar den för allt det jag precis gick igenom, lika mycket ogillar jag den för att den inte klarar av att hålla min bas snygg i särskilt många timmar. Synd på en sån goding!

Har du testat något från bareMinerals?

*Produkter utskickade för recension.