Jun 13 2014

lindexawlook

I höst handlar det mer om viktiga plagg, detaljer och nyckelföreteelser än om specifika trender”, konstaterar Nina Starck, Designchef på Lindex.

Hösten hos Lindex har tre övergripande och viktiga inriktningar – soft, sensuellt kvinnligt och casual luxury. Utöver dessa inriktningar kan vi räkna med att få se mycket maxat, ytor, sets, blockings, text och nummertryck, grått och off white som färger. Av det vi kan se ovan så tänker jag mig att hösten på Lindex blir kanon! Skriver upp ett par av plaggen ovan för närmare titt framåt höstkanten. Vad tror du om hösten på Lindex?

Soft – allt som är mjukt, subtilt och skönt med ”laid back” attityd. Materialen är verkligen essensen i höstens mode. Det skall vara mjukt, varmt och skönt.

Sensual power – spelet mellan det maskulina och det ultrakvinnliga inspirerar i höstens mode. Vi lånar plagg från den manliga garderoben, som till exempel de dressade byxorna. Dessa matchas med något kvinnligt sensuellt som ett spetslinne för en skönt feminin känsla.

Casual luxury – modet utvecklas mot en mer avslappnad riktning med fokus på komfort. Denna romantiskt bohemiska stil kryddas med lyxiga detaljer som dekorationer och tryckta motiv i bland annat guld.

Maxat – står för volym. I höst tänker vi stort, till exempel extra tjocka stickade plagg, eller en oversized stickad tröja, eller en volym-maxad kjol, med mycket vidd, eller riktigt långa längder.

Ytor – allt taktilt. Det händer väldigt mycket ”på ytan” i höstens kollektioner. Materialen kan vara väldigt mjuka, ibland lite luddiga, ibland håriga – vi ser olika typer av päls i såväl detaljer som hela plagg. I kontrast till det mjuka finns även det sträva, lite ruffa. Stundtals kan det nästan vara svårt att avgöra om materialet är stickat eller vävt, men det spelar ingen roll, det är uttrycket som är det viktigaste.

Set – i höst klär vi oss i kit, set och koordinerat – en kjol och tröja som matchar blir snyggt, men ändå bekvämt, avslappnat och casual. I set ser vi även fält som är i kontrast mot varandra skapas genom att blanda material, ytor och färger – allt för att skapa ett modernt, spännande utryck.

Text/nummer tryck – inspirationen kommer från hiphop:en och gatumodet. Vi ser coola tryck och detaljer som används för att krydda till det mera dressade i modebilden.

Grått och offwhite – är några av höstens viktigaste färger, nyast är att klä sig monokromt, helt i grått eller helt i vitt utan accenter.