May 04 2014

IMG_6174

The Dude är inspirerad av den tidlösa stilen från 50-talets barbershops med en modern twist. Serien består av moderna, men ändå traditionella produkter och är tillverkade med högkvalitativa ingredienser för att kunna ge kunden det bästa inom manlig skönhetsvård.

Det svenska hårvårdsmärket Waterclouds har nyligen lanserat en hårvårdsserie för män vid namn The Dude. Serien består än så länge av fyra produkter och priserna ligger på ca 140-180 kr/st. De fyra produkterna är;

Matt Cream Paste: Ett matt och krämigt vax som ger extra lång hållbarhet och ökad definiering. Ger medium stadga och har låg glans. Den krämiga konsistensen gör vaxet enkelt att applicera samt tvätta ur. Kan användas på alla längder och hårtyper.

Hair & Body Wash: En all-in-one produkt som är skonsam, vårdande och rengörande för både hud och hår. Produktens PH värde är så pass hudnära att den fungerar som återfuktande för både hud och hår. Är även berikad med Macadamia seed oil och Sweet Almond Oil.

Detox Shampoo: Är ett djuprengörande schampo som skonsamt avlägsnar alla stylingprodukter från håret och hårbotten. Produkten innehåller olja från blåbär och extrakt från Acaibär som båda är mycket berikade på C-vitaminer, antioxidanter och mineraler. Produkten går även att använda dagligen tack vara dess låga PH värde och skonsamma tensider.

Styling Hairgel: Är en alkoholfri gel som ger håret stadga och textur samtidigt som återfuktar och ger håret glans. Produkten kan användas i både torrt och fuktigt hår. Föna eller lufttorka.

Jag fick hem ett pressutskick från Waterclouds för ett par veckor sedan med hela serien som min sambo, Rickard, har fått testa sen dess. Rickard upplever att Matt Cream Paste är ett bra och lagom mjukt vax. Vaxet är lätt att jobba med, lämnar inga synliga rester i håret och känns fräscht. Vaxet är faktiskt den produkt han gillar bäst och som han skulle kunna tänka sig att köpa själv. Styling Hairgel är han inte särskilt van vid att använda då det ofta inte ger den stabilitet han önskar, så även denna gång.  Om Hair & Body Wash så har han inte så mycket att säga. Det luktar manligt (gott enligt mig) men hade gärna fått löddra lite mer. En helt okej produkt men varken mer eller mindre. Till sist så upplevde Rickard att Detox Shampoo torkade ut hans hår efter en regelbunden användning och han var inte särskilt nöjd över det. Detox Shampoo är därmed den produkt han gillar allra minst. I det stora hela, en helt okej serie med både bra och mindre bra produkter.