Apr 27 2014

IMG_5408 IMG_5409

För ett par veckor sedan fick jag hem en så kallad Konjac Sponge från Swedish Beauty Factory. Så vad är en Konjac Sponge? Jo, det är en 100% naturlig tvättsvamp som man använder i ansiktet. Svampen är rund på ena sidan och platt på andra. Det är den platta sidan man använder i ansiktet och då i cirkulerande rörelser. När man först tar ut svampen ur sin lilla påse så är den stenhård men när man blötlägger svampen så blir den supermjuk.

Konjac Sponge kan ses som en naturlig ansiktsrengöring som balanserar huden och rengör ansiktet effektivt från orenheter. Antingen använder man sin rengöring med svampen eller bara som den är, helt neutral. Jag har använt svampen med min vanliga rengöring men jag har alltid tagit bort mitt smink innan. Jag upplever att svampen är skonsam och lätt att jobba med. Den känns exfolierande men aldrig rivig! Jag har inte upplevt något större utbrott av plitor, men ändå tycker jag att den känns djuprengörande. Efter användning känns min hud både fräsch och len. Får ni chansen att testa en Konjac Sponge så kör – den är superhärlig!

*Produkt utskickad för recensionssyfte, det påverkar dock inte min åsikt.