Mar 16 2014

IMG_4807

För ett par veckor sedan fick jag hem ett pressutskick med hårvårdsnyheter från Garnier som lanserar två nya serier. Garnier Respons Marvellous Nectar är en hårvårdsserie för de med torrt och glanslöst hår. Produkterna innehåller både argan – och cameliaolja som syftar till att göra håret mer lätthanterligt. Serien består av schampoo, balsam, inpackning samt olja – priserna ligger på 23 – 75 kr.

IMG_4793Garnier Fructis Goodbye Damage är en serie som riktar sig till de med skadat och slitet hår. Formulan i Goodbye Damage innehåller Keraphyll, ett vegetabiliskt protein, samt amlafruktextrakt. Det förstnämnda syftar till att minska friktionen som lätt skapar kluvna hårtoppar och det sistnämnda syftar till att tillföra håret glans och mjukhet. Serien består av schampoo, balsam, inpackning och serum. Priserna ligger på 29 – 59 kr.

Jag har redan gjort åt mina flaskor i Fructis-serien som är min stora vinnare av dessa två. Jag har inte klippt mig sen i september förra året (!!!) så mina toppar är mer eller mindre fruktansvärda men med Fructis-serien så blir mitt hår mjukare, mer följsamt och mindre frissigt. Jag behöver givetvis fortfarande klippa mig men jag känner ändå att håret mår lite bättre sen jag kört Goodbye Damage. Det är en serie jag kommer att fortsätta med. Just nu kör jag Respons-serien som är en fruktansvärd besvikelse. Ett schampoo som gör att mitt hår känns som svinto och ett balsam som är så trögflytande att jag inte får ut det ur flaskan utan att ta till både våld och svordomar. Det enda i serien som är någorlunda okej är inpackningen och oljan men även där finns det bättre alternativ. Nej Respons-serien kan ni skippa!