Nov 14 2013

Lindexss14

Jag tänkte att vi skulle börja kolla lite på våren hos våra kära budgetkedjor och först ut blir Lindex. Lookbooken för våren ser ni ovan och jag blir riktigt inspirerad av stylingen. Vissa looks är mer i min smak än andra men jag tycker trots allt att lookbooken är enormt snygg. Enskilda produktbilder kommer jag att visa upp i nästa vecka så vi får spana på plaggen mer noggrant. Så här säger Lindex själva om SS14;

Det är alltid väldigt inspirerande att börja arbetet med en ny säsong. Våren 2014 är verkligen inget undantag – det känns att vi går in i en ny kreativ era. Det händer just nu mycket i modet, inte minst när det gäller siluetten och materialen. Allra viktigast är de olika ytorna och strukturerna. Ibland kan man nästan inte se om det är vävda eller stickade material. I vissa fall är strukturen skapad av ett tryckt mönster, säger Nina Starck Designchef på Lindex.

Vårens viktigaste plagg är definitivt jackan och byxorna. Jackan finns i många olika modeller, allt från den lilla nätta blusjackan utan knappar till den längre med mera volym. Även byxan är ett superviktigt plagg under våren. Det finns massor av modeller som man bara måste ha – vida, cropped, carrot – för att bara nämna några. Byxan har en stor betydelse och styr vilken typ av silhuett du vill skapa. I vår går vi ifrån alla gamla måsten, det är dags att återupptäcka sig själv och skapa sina egna regler kring silhuetten, färgen och materialen, allt i ny samklang med plaggen, avslutar Nina Starck, Designchef, Lindex.

Bold Graphic I den här kollektionen möts vi av en ny typ av silhuett som bjuder in till volym, vilket skapas genom kvalitéer med stadga som exempelvis neoprene. Detta ställs i kontrast mot skira och genomskinliga material för den rätta känslan. Färgpaletten består av svart och vitt, ljusa nyanser av grått, klargult och lila. Mönster är viktigt för trenden och valet av mönsterbild är djärvt – vertikala ränder, rutnät och kollektionens ”it” bland djurmönster är reptil.

Soft PastelsI denna kollektion möts vi av en behaglig och skön färgpalett innehållande mjuka pasteller och där greige förhöjer och kompletterar pastellerna perfekt. Effekter skapade av olika typer av tvättar och pigmentfärger skapar intressanta ytor. Även här möts vi av djurmönster och för denna kollektion är det tiger och zebra som står för det djuriska. Siluetten är avspänd, bekväm och lager på lager. Kollektionen är lätt att ta till sig, bomberjackan till de älskade lätt slitna jeansen eller de urtvättade svarta byxorna och toppar med coola tryck. Nyckelplagg för denna kollektion är sköna oversized cardigans, mönstrade jackor och byxorna, vida upptill och smalare nedtill med en slim boyfriendsiluett samt t-shirts och toppar med tryck.

Desert dreaming – En kollektion som tolkar vårens bohemiska trend på ett fräscht sätt genom en eklektisk mix av kulturer skapad för stadsliv. Färgerna är inspirerade av solnedgången och nomadernas liv i öken: magenta, rött, varma nyanser av sand och tobak bjuder in till en mustig och kryddig kollektion. Plagg som sätter trenden är jackor med nya silhuetter som blusjackan, jackan i grov canvas med metallutsmyckningar samt stickade jackor med fransar, kjolar med bohemiska paisley mönster, cardigans med en hanstickad känsla och blusar med broderier samt favoritjeansen med en skönt ledig siluett.

 

Vad säger ni om våren hos Lindex?