Aug 15 2013

IMG_2359

Moso Bamboo // Creme De Peche // Mokara // Saijo Persimmon // French Bourbon Vanille // Santiago Huckleberry

För något år sedan var jag väldigt nyfiken på doftljusen från Voluspa men kände att prislappen (från 150 kr och uppåt) inte var direkt motiverande för ett köp, så när Damernas Värld körde ett prenumerationserbjudande som innefattade två dofter från Voluspa hakade jag på. Den historien har nog de flesta av er redan hört. Iallafall Creme De Peche och Moso Bamboo var de två dofter jag fick hem, den förstnämnda älskar jag och jag fick ett nytt sådant när jag fyllde år av bästa vännen. Moso Bamboo är inte en höjdare men fungerar ibland. Samlingen har växt sig större sen dess. I Borås köpte jag tidigare i år både Saijo Persimmon och French Bourbon Vanille och därefter hakade jag på ytterligare ett prenumerationserbjudande där Mokara och Santiago Huckleberry ingick. Mokara har jag varit nära på att både byta bort och sälja då doften inte tilltalade mig till en början, men vips en dag så luktade det jättegott. Knasigt men man har väl sina dagar.

Om någon skulle fråga mig idag om jag tycker att ljusen är värda sin prislapp så skulle jag säga absolut. Jag har ofta svårt för billiga doftljus då dem framkallar min migrän men med dessa kan jag faktiskt både njuta i flera timmar och slippa huvudvärk. Man behöver ju inte ens tända dem för att det ska lukta gott. Det låter kanske snobbigt när jag säger att jag inte ”tål” billiga ljus men det är inte så jag menar. Självklart skulle jag gärna köpa doftljus på Ikea men fungerar det inte så fungerar det inte. Nåväl. Vill ni läsa mer om dofterna jag har så är de länkade under bilden. Mina topp tre är Saijo Persimmon, Creme De Peche & Santiago Huckleberry.

Har ni testat Voluspa och tycker ni att dem är värda sitt pris? Favoritdoft?