Jun 01 2013

amika

Amika Touchable Hairspray för ihop modern teknologi och retro-glamour! Dess överskottsfria formula ger ditt hår en fantastisk flexibel och hård stadga, men utan att klibba ihop eller tynga ned ditt hår. Havtornsextrakt (Obliphica) hjälper till att ta bort frissighet och förbättra hårets glans för en ultra-glansig finish!

Amika har precis lanserat Touchable Hairspray och för ett par veckor sedan fick jag hem en flaska* som jag nu tänkte recensera. Jag är ju en flitig användare av Amikas torrschampo och därmed hade jag höga förväntningar på hårsprayet, men dessa införlivades dessvärre inte. Första gången jag testade sprayet var till en uppsättning och mitt hår kändes som sockervadd efteråt, inget bra första intryck om man säger så. Men jag hade en del andra produkter i håret samtidigt och tänkte att det kanske var därför. Nu har jag testat sprayet ett par gånger utan att ha andra produkter i håret och då känns det inte längre som sockervadd, men det är ändå något som känns helt fel med sprayet. Jag upplever att sprayet inte finfördelas i håret utan det mesta hamnar på samma plats och därmed känns håret väldigt klistrigt på vissa ställen. Det är lätt att överdosera tack vare den dåliga spridningsförmågan och jag upplever inte heller att sprayet håller håret på plats när man doserar i en mindre skala. Amika Touchable Hairspray är långt ifrån det bästa sprayet i min testhistorik men inte heller det sämsta. Betyg:

♥♥♥

3/5