Jun 13 2013

sale-items

Rean kommer allt tidigare med åren. Det som förr var mellandagsrea eller ”efter midsommar-rea” finns knappt längre då rean näst intill alltid startar innan dess. Så även i år. Många butiker har redan startat sin rea och för att inte ruinera sin garderob och sin plånbok med för många felköp så kommer här ett par tips som kanske hjälper er på vägen. Och sen tänkte jag också visa mina reafavoriter från ett par av kedjorna som jag tycker har den allra bästa rean.

För det första, gå igenom din garderob och gör en lista över saker du behöver eller vill ha. Håll dig till listan! Något som är bra att spana efter på rean är basplagg. Vad som är basplagg för mig behöver inte vara detsamma för dig, så satsa helt enkelt på plagg som passar dig och din stil. En del klassiska köp som jag ändå rekommenderar är svarta pumps, jeans, skjortor, den lilla svarta, boots och plagg av bra kvalitet. Plagg som fungerar över flera säsonger är också bra att kolla efter. Undvik att samla på dig en massa saker som inte passar dig och din stil bara för att det är billigt. Varje gång du hittar ett plagg så fråga dig själv om du skulle kunna tänka dig att betala fullpris för det, om inte så är det nog bara en förälskelse som snart har svalnat.

sale2013

Är man ute efter basplagg i form av linnen, jeans, skjortor, kavajer, pumps, boots och underkläder i olika färger, modeller och material så tycker jag att man ska börja med att kolla in H&M, Lindex och Mango. Till viss del även Monki som brukar bjuda på en hel del fint för bra priser. Det finns ett par godbitar även i år. Hos Bikbok hittar man både basplagg, basplagg med små twister och lite mer trendigare plagg till kanonpriser. Räkna med 50-70% rabatt. Just nu kan man även fynda smink från bland annat YSL och Bare Minerals samt parfym från CLEAN hos Kicks, ett tips väl värt att spana in!

Jag missade helt att ta med Mango i kollaget ovan vilket är synd för deras rea är även den kanon. Ni som gillade mina byxor kan nu hitta dem på rea och själv klickade jag hem ett par plagg jag kikat på ett tag. I helgen börjar även VIP-rean hos Nelly som jag tänkte att jag kunde skriva om då. Hoppas ni gillar min lilla reaguide.