Jun 06 2013

protein

Jag fick lite frågor kring proteinpannkakan, toppingen och proteinpulver så jag tänkte att jag skulle svara på dessa samt lägga ut receptet på pannkakan och fluffet som ligger på. Till att börja med så fick jag frågan om vilket proteinpulver jag äter och det är Isolate FX, som jag har med både vanilj- och chokladsmak. Jag vet inte om det är det bästa eller om det är särskilt billigt men det passar mig och jag fick det rekommenderat av en PT på mitt gym. Så till recepten.

Proteinpannkaka med chokladsmak  1 portion = 1 pannkaka:

½ dl proteinpulver (vi använder med chokladsmak)
½ dl havregryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
1-2 msk kakaopulver
½ dl keso eller kvarg
1-2 msk mjölk
1-2 tsk sötning (vaniljsocker, socker, stevia, honung)

Rör ihop allt till en smet och stek på låg värme. Beroende på tjocklek på pannkakan, 2-3 minuter på varje sida.

Proteinfluff  1 portion (räcker till två pers):

½ dl proteinpulver
½ dl mjölk
1 dl valfri frukt eller bär

Vispa ihop ingredienserna och vispa i 5-8 minuter. Vill man inte ha bär i smeten så går det lika bra utan. På bilden ovan har vi hallon i smeten och vaniljsmak på proteinet. Men det går minst lika bra att göra naturellt och ha bären bredvid, eller göra fluff med vaniljsmak etc.

Jag är en rejäl nybörjare på det här med bra mat och äta lagom osv. Det som är roligt med vår lilla utmaning är dock att jag spenderar mer tid i köket (innan lagade min sambo mat nästintill jämt) och jag lär mig att göra saker från grunden. Man måste ju börja någonstans och förhoppningsvis ger det resultat med tiden. Undrar ni något annat eller om ni vill att jag ska skriva om min träning/mat lite då och då så säg bara till.