Jun 17 2013

Matthew Williamson for Lindex - Autumn 2013Together Fighting Breast Cancer Matthew Williamson for Lindex - Autumn 2013Together Fighting Breast Cancer Matthew Williamson for Lindex - Autumn 2013Together Fighting Breast Cancer Matthew Williamson for Lindex - Autumn 2013 Together Fighting Breast Cancer

”Kvinnorna förenar Lindex och Matthew Williamson”. Så lyder första meningen i det fantastiska pressmailet som nyss landade i min inbox. Den brittiske designern Matthew Williamson skapar en unik höstkollektion för Lindex. Designkollektionen lanseras den 4 oktober och är en del av Cancerfondens Rosa bandet-kampanj, vilket innebär att 10 % av intäkterna går till kampen mot bröstcancer. Den kända designern Matthew Williamson har satt sin omisskännliga estetiska prägel på en unik designkollektion för Lindex. Denne brittiske designer är en mästare på mönster, utsmyckningar och brokiga färgkombinationer och har införlivat dessa särdrag i en serie raffinerade och feminina damplagg.

”Det känns väldigt roligt att arbeta med ett spännande, internationellt modeföretag som Lindex. Genom det här samarbetet kan jag nå ut till en helt ny grupp modemedvetna kvinnor”, säger Matthew Williamson.

” Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Matthew Williamson, en prisbelönt och internationellt erkänd designer med en mycket särpräglad och livfull syn på glamour. Målet har varit att skapa en lättillgänglig kollektion som kan bäras av alla kvinnor ”, säger Lindex designchef Nina Starck.

Genom den här designkollektionen förenas de två varumärkena till stöd för Rosa bandet-kampanjen. Lindex har med stolthet sponsrat Cancerfonden och liknande organisationen på företagets övriga 16 marknader i mer än 10 år. Genom att skänka 10 % av intäkterna från Matthew Williamsons for Lindex kollektionen till kampen mot bröstcancer fortsätter företaget med samma tradition.

Jag älskar Matthew Williamson och äger två sjalar från honom idag, varav den ena är från hans samarbete med H&M för ett par år sedan. Det här blir höstens kollektion det känner jag det! Jag tänker lägga vantarna på accessoarer och en klänning. Exempelvis den första långklänningen och den blåa kuvertväskan här ovan. Nu är jag uppspelt vill jag lova! Så fort enskilda produktbilder släpps så lovar jag en uppdatering om dessa. Vad säger ni om samarbetet?