Jun 11 2013

cq5dam.web.648.365Nu på morgonen gick H&M ut med att nästa designersamarbete sker med den parisiska designern Isabel Marant. Hennes design är en blandning av rockig elegans med en bohemisk fransk touch som revolutionerat modevärlden. För H&M kommer Isabel Marant att skapa en kollektion full av personliga favoriter som hon själv älskar att bära. Den 14 november 2013 finns kollektionen i cirka 250 butiker världen över och online, med kläder och accessoarer för både dam och ungdom. För första gången kommer Isabel Marant även designa en kollektion för män.

”Jag är smickrad över det här samarbetet. H&M arbetar bara med de allra bästa, så det är verkligen en ära att bli tillfrågad. När jag designar försöker jag skapa plagg som kvinnor verkligen vill bära i sin vardag. Stilen känns väldigt parisiskt: att klä upp sig, utan alltför mycket ansträngning och ändå se elegant och sexig ut. Kollektionen genomsyras av den här sortens enkelhet och nonchalans. Alla plagg kan matchas med varandra – det är bara att följa magkänslan. För mig är mode framför allt en fråga om personlighet”, säger Isabel Marant.

Isabel Marant är född och uppvuxen i Paris och började göra egna kläder redan under gymnasietiden. Hon tog examen från den berömda modedesignskolan Studio Berçot och arbetade sig sedan upp i modevärlden – först med ett smyckesmärke, sedan med stickade plagg och slutligen, år 1994, med en hel damkollektion i eget namn. I dag driver hon ett internationellt framgångsrikt modehus med butiker över hela världen. Hennes parisiskt chica bohemstil med influenser från det skräddade herrmodet blir bara populärare säsong efter säsong.

Nå vad säger ni, kan detta bli bra?