May 27 2013

IMG_1020

Så har det alltså blivit dags för en recension på Blue Corn 3-In-1 Deep Cleansing Mask från The Body Shop. En 3-i-1-mask som djuprengör, exfolierar och mjukgör huden i ett enda steg. Vid användning ska man först rengöra huden och klappa den torr innan man applicerar ett generöst lager av masken. Undvik området kring ögonen och munnen. Låt sitta kvar i 10–15 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.  Använd en eller två gånger i veckan. 139 kr för 100ml.

För ett par månader sedan märkte jag hur min hud förändrades och hur jag fick mer utbrott i form av stora, djupgående och ömmande finnar. Dessa satte sig främst runt käkbenen och upp mot kinderna. Jag började googla vuxenacne, mediciner och det ena med det andra, jag mådde väldigt dåligt över hur jag såg ut eftersom jag inte varit van vid det tidigare. Så läste jag om djuprengörande ansiktsmasker och fastnade för denna från The Body Shop. Jag har använt den minst en gång i veckan de senaste veckorna (i kombination med djuprengörande ansiktstvätt från Garnier) och min hud har faktiskt blivit bättre. Till en början blev min hud ännu sämre i form av utbrott över hela ansiktet och jag antar att det var för att masken verkligen drog upp all skit till ytan men efter ett par gånger så har det blivit bättre. Det gäller bara att man står ut i början.

Jag har inte haft några djupa och ömmande utbrott på ett par veckor och det känns fantastiskt. Viktigt att komma ihåg är att den har fungerat fantastiskt bra på mig och mina problem, men det innebär inte att det automatiskt fungerar på någon annan. Däremot tycker jag definitivt att den är värd att testas oavsett om man har problem med finnar och orenheter eller inte. För den är fantastisk. Dessutom dryg. Trots generös applicering på både ansikte och hals 5-6 gånger så har jag ännu inte kommit förbi ytskiktet på burken. Så betyget?

♥♥♥♥♥

5/5