May 15 2013

lindex1

Idag släppte Lindex sina lookbook-bilder för hösten 2013. Lättburet, enkelt och avslappnat – så beskriver Lindex designavdelning höstens kollektioner. Som de viktigaste nyckelplagg och material för säsongen räknas allt i jersey och trikå, mängder av härliga värmande stickade plagg, den nya coatigan, den korta jackan och de självklara jeansen.

”Hösten hos Lindex handlar om sköna plagg som leker med volym och siluetter på ett spännande sätt. Kombinera en twist & drape top med ett par jeans och en coatigan och din nya höst look är klar”, säger Nina Starck, designchef Lindex.

lindex2

Easy jersey: I säsongsstarten, när sommarvärmen fortfarande hänger sig kvar men hösten definitivt närmar sig, blir olika typer av jerseymaterial perfekta att börja bygga sin höstlook med. Lager på lager är nyckelord och på färgkartan märks framförallt olika nyanser av vitt, gråmelange, khakigrönt, oliv, svart och rosa. Där mönster förekommer är det oftast olika typer av fjädrar.

Forever jeans: Det finns få plagg som är och förblir basen i alla modemedvetna kvinnors garderob – jeansen räknas definitivt som ett av dessa älskade plagg. Höstens siluett på jeansen börjar släppa från den ”second skin”, eller skinny look som dominerat de senaste säsongerna. Vi ser istället allt oftare en mera ursprunglig, klassisk passform på jeansen.

The great knits: Stickade plagg är alltid aktuella för höst/vinter säsong, och denna höst mer så än vanligt. Strukturer, som kablar, patent- och ribbstickat, jacquardmönstrat, twistade eller mixade garner – variationerna är många i höstens stickade mode.

Black Pant Collection: Något som alltid finns där, som ett av de viktigaste plaggen i varje kvinnas garderob, är de svarta byxorna. Under hösten lanserar Lindex “The Black Pant Collection” – kollektionen med alla de önskade passformerna. Alla kommer att hitta sin favorit bland de svarta byxmodellerna: den smala, fem-fickan, den klassiska, byxan med vidd upptill, smalt nedtill, den vida och slacksen.

Jag tycker att det ser lite tråkigt ut, lite som att man har sett det förut, även om jag redan finner en och en annan godbit. Den gröna jackan exempelvis och den fläckiga väskan. Två saker jag spontan vill kika närmare på men resten ser inte riktigt lika intressant. Hur känner du efter första anblicken?