Apr 17 2013
obloggat6_516eb19e9606ee5bc260de6d
Tänkte att jag skulle recensera produkterna jag fick hem i ett pressutskick för några veckor sedan och jag startar med de produkter jag fick från Vichys Nutriextra-serie (BB-creamen från La Roche-Posay kommer imorgon). Nutriextra från Vichy är intensivt närande hudvård med ett högt innehåll av vårdande och fuktgivande ingredienser som ger mjuk, smidig och genomfuktad hud. Nutriextra-serien består av duschcreme, bodylotion, bodycream och de tre nya produkterna ni ser ovan. Produkterna i Nutriextra-serien är utan parabener, hypoallergena och testade på känslig hud under dermatologisk kontroll.

NUTRIEXTRA LÄPPBALSAM: Nutriextra läppbalsam är formulerad med ett koncentrat bestående av återfuktande och närande macadamiaolja och lugnande och mjukgörande karitésmör som stärker hudens naturliga barriärfunktion och verkar skyddande med ett rikt innehåll av antioxidanter, inklusive E-vitamin. Torra och nariga läppar lindras och repareras. Nutriextra Läppbalsam doftar svagt av rosor och litchi och kan användas enskilt eller under makeup. 15 ml. Rek. pris 79 kr.

 

Min upplevelse: Jag använder sällan något på mina läppar i vanliga fall men detta läppbalsam har blivit en daglig trotjänare. Mina läppar blir supermjuka med en gång utan att kännas kletiga och jag önskar att jag hade haft den här i vintras. Den hade gjort underverk med mina vinternarriga läppar. Dessutom tycker jag att den är rätt dryg vilket rättfärdigar priset i min mening. Det enda negativa med den är att jag inte riktigt kommer överrens med doften. Smaksak förvisso. BETYG: 4/5

NUTRIEXTRA HANDCREME: 1 applicering – upp till 24 timmars fuktgivande skydd av händerna. Närande karitésmör och fuktgivande glycerin stärker hudens skyddsbarriär. HEPESTM tillför fukt och exfolierar milt, vilket ger en extra mjuk hud, och thermalskt källvatten från Vichy verkar stärkande och lugnande. Nutriextra Handcreme ger 24-timmars återfuktande skydd även efter handtvätt. Händerna känns omedelbart mjukare och vårdade, som om de bär en ”skyddande handske”. Doften är mild och uppfriskande. 50 ml. Rek. pris 89 kr.

 

Min upplevelse: Det här är nog den bästa handkrämen jag har testat i ”budget”-klassen. Den går snabbt in i huden (vid lagom dosering) men känns ändå vårdande en längre tid efter applicering. Doften är nästan det bästa. Luktar liksom lite svag persika så jag det brukar sluta med att jag sitter och luktar på mina händer. Förpackningen är dessutom inte irriterande stor och funkar därför bra i handväskan. BETYG: 5/5

NUTRIEXTRA OLJA:  Extraordinär multiolja – närande vård till kropp, ansikte och hår. Närande torrolja formulerad utan silikoner och med en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden utan att kännas fet tack vare ett antal vegetabiliska oljor. Huden på kroppen och i ansiktet blir återfuktad, mjukare och mer smidig, med en härlig glöd och en levande lyster. För ansiktsvård används Nutriextra Olja enskilt eller under dag- och/eller nattcreme. Till håret används oljan för daglig näring av torra längder, all-over för vacker glans och som mask till torra hårtoppar. Naglarna vårdas genom att massera både tånaglar och fingernaglar med oljan. Doften är uppfriskande och lugnande. 125 ml. Rek. pris 239 kr

 

Min upplevelse: Trots att denna olja har flera användingsområden har jag bara testat den på kroppen (främst mina ben) så denna recension kommer att baseras på min upplevelse av den som kroppsolja. Oljan kommer i en plastflaska med sprutkork som avger en finfördelad mist, vilket gör den lättapplicerad och man slipper överflöd av olja. Perfekt fördelning alltså. Oljan går in i huden på en acceptabel tid och känns inte speciellt fet på kroppen. Ett måste för mig med känsliga ben (blir lätt torr med medföljande klåda) är att en produkt återfuktar på djupet. Jag vill allra helst inte behöva smörja in mina ben flera gånger om dagen. Oljan fixar det galant och den kommer förmodligen att bli min räddare nästa vinter. En investering! BETYG: 5/5