Feb 08 2013
senast_overforda21_5114cedae087c37c2591b568
Åh dessa val! Som en del av er kanske minns så vill jag investera i en kamera i år. På grund av en väldans massa timmars mertid förra månaden så lyckas jag få till en rätt bra lön denna månad vilket gör det fullt rimligt att köpa en rakt av redan nu. Självklart får jag en sväng av livsångest bara av att tänka tanken på att lägga så mycket pengar på något och som jag förklarade för min man det är ju faktiskt två alternativt tre MBMJ-väskor som försvinner. Japp, jag mäter allt i väskor. Då återstår ju bara valet. Vet ni hur många olika modeller det finns på marknaden? Galet!

 

Jag har nosat lite på Nikon 1, men njäe Nikon känns inte bra i magen. Har läst på en del om Sony Nex och ja fast samtidigt nej. Jag drar mig alltid tillbaka till Canon eftersom jag är en van användare av Canon sen innan. Så då har jag funderat på att köpa modellen 1100D. Nybörjarmodellen, men den tanken har jag nog lämnat helt. Tror att jag hellre lägger till ett par tusenlappar och får en mer gedigen kamera. Nu står valet mellan EOS 650D och EOS M. Den förstnämnda känns som en riktigt bra kamera att investera i men EOS M är ju liten i formatet och för ungefär samma prislapp får jag både kamera, standardobjektiv, blixt och objektivadapter (så jag kan använda ”vanliga” objektiv). Ska besöka MediaMarkt i helgen tror jag och klämma lite på riktigt. Har ni några tips att ge mig?