Nov 04 2011

jul2011_173428720

Dem som känner mig vet hur jag känner inför allt som har med jul att göra. Jag gillar den inte på grund av olika saker, men kanske främst av dåliga minnen, smärta och det där med att man inte har någon att ”fira” med. Men i år börjar jag känna lite julglädje, för första gången sen jag var liten. Jag tycker nästan att det ska bli lite mysigt. Jag tror att det kan bero på att min älskade sambo och hans familj aldrig har försökt tvinga på mig allt som julen ”måste” innebära. De har accepterat att jag inte trivs i mig själv runt jul. Vilket säkert kan bero på att jag nu kan ta till mig det där mysiga kring julen och skapa mina egna traditioner.Dock vägrar jag julpynt i form av groteska tomtar, renar, rött, grönt, glitter och allt annat överjuligt. Det är inte jag och kommer aldrig att bli jag. Förra året köpte vi en plastgran, för min sambos skull. Och vi var rörande överens om att ”pyntet” skulle gå i vitt och silver. Så blir det även i år. Ta inte illa upp nu om just du råkar tycka att det är jättemysigt med tomtar, glitter osv. Jag talar enbart efter min egen smak. Från H&M har jag beställt silvriga rosetter att hänga i granen samt servettringar i form av rosetter. Sen är jag rätt sugen på burkarna och muggen från IKEA. De skulle passa här hemma. Vidare är jag på jakt efter en enkel och stilren adventsljusstake. Inget platsskit och den får inte vara röd. Vit eller silver. Jag gillar den till vänster som är från Markslöjd. Väldigt mycket faktiskt. Tråkigt nog kostar den runt femhundra. I värsta fall funkar stjärnan från Åhlens.

Kanske har ni några andra tips på stilrena ljusstakar?