Jul 25 2011

rimg0158_158737727 rimg0159_158737771

Jag har inte visat en bok jag köpte för ett tag sedan, Stockholm Rosé heter den. Sidorna i boken är rosérosa och framsidan samt baksidan är illustrerade av Cassandra Rhodin. En av mina favoriter när det kommer till illustrationer. Om jag ska vara helt ärlig så beställde jag den endast pga illustrationerna. Men det är en klassisk chicflick så den är nog läsvärd! Texten nedan är hämtat ifrån Adlibris. Någon som har läst den?

”Du tar dig igenom det här, Desdemona. Ända sedan vi förväxlade din mammas aborttid med bilbesiktningen så har du inte gjort något annat än överlevt. Slår man upp överlevare i en ordbok så hittar man en bild av dig.”

26-åriga Desdemona ”Destiny” Ohlsson blir lämnad av sin pojkvän Ludwig på det som skulle ha varit deras förlovningsfest. Medan Ludwig istället roar sig i Dubai tillsammans med den 19-åriga dykinstruktören Bambi sitter Destiny ensam i den nyinköpta våningen som går i kaffekulörer och funderar ut en plan i sex steg för att få Ludwig tillbaka. Tillsammans med vännerna Daphne, Tessan och Tessans lillasyster parerar hon bakfylleångest, åldersnoja och begynnande livsleda med flärd, förmiddagscocktails och champagne samtidigt som hon gör allt i sin makt för att omvandla sex-stegs-systemet till praktik. Men en tablettmissbrukande glamourmodell som återvänder från Los Angeles, ogifta gifta män med klotformade presenter och Destinys pappas pojkvän (som anser att hon bör anpassa sin livsstil efter sin ekonomi) riskerar att komplicera, inte bara Destinys framfart, utan även hela sex-stegs-systemet.