Feb 14 2011

garderoberna1_132641431
Ordning är A och O för mig. Jag måste och vill ha ordning överallt, men kanske främst i mina garderober. Jag lever efter principen ”var sak har sin plats” och fixar gärna mina (och andras) garderober då och då. Det betyder inte alltid att jag rensar, utan mer att jag omorganiserar så att jag får en bättre helhet och överblick på det jag äger. Lite som man gör i butiker med varurotation. Jag försöker att lägga/hänga kläder efter typ av plagg samt efter färgskala.

Garderob 1: Här hänger mina koftor och stickade plagg. Under till har jag en trådback där varje back har sin typ av plagg (leggings, kjolar, shorts & mjukbyxor).

Garderob 2: Här ligger baströjor, toppar och linnen. Hyllorna är indelade i långärmat, kortärmat och linnen. Där jag genomgående har en hög med enfärgat och en hög för mönster/tryck.

Garderob 3: Här har jag valt att hänga mina skjortor, blusar och finare toppar/linnen. Undertill ligger byxor och jeans i tre högar med uppdelningen färgat/byxor/chinos, svarta jeans och blåjeans. Längst ner i garderoben har jag en liten del av min skosamling.

Garderob 4: I sista garderoben hänger mina maxikjolar och klänningar. Just nu hänger även mina kavajer och mina nya vårjackor där, men de ska ju flytta ut i hallen så småningom. Undertill har jag min samling med kuvertväskor, förvaringslådor med diadem osv och i en lite finare påse ligger mina skärp. Längst ner i garderoben ligger mina övriga väskor i en öppen låda ifrån IKEA.

I sovrummet ligger mina underkläder i en malmbyrå, där en låda är till för bh och trosor. I en annan låda ligger strumpor och nattlinnen. I dessa lådor har jag även valt att lägga i lådor ifrån IKEA där jag sorterat upp strumpbyxor, bh´s och bikini´s. Ordning och reda som sagt!

Hur gör ni?