Jun 01 2022

 

MIN STIL VÅREN OCH SOMMAREN 2022? (SS22)

Min stil den här våren har varit väldigt avslappnad och enkel men väldigt färgglad. Jag har burit mycket skjortor i större modeller för en mer casual look men också mycket stickat. Hela våren har jag haft praktik där jag gått upp vid 05.30 varje morgon så valet av outfits har varit rätt streamlined. Ingen (!) orkar tänka till för schyssta outfits så tidigt på morgonen. Nu till sommaren kommer jag att fortsätta på det avslappnade och färgrika spåret. Troligtvis lär jag bära mycket klänningar i alla dess former och en del kjolar. Jag försöker också – fortfarande – att vänja mig vid mina former och acceptera dessa efter att i princip hela mitt liv motarbeta dem. Det blir med andra ord lite mer figursytt och lite mer åtsittande.

 

VÅRENS ”JAG VET INTE VAD JAG SKA HA PÅ MIG” -OUTFIT?

Hela vårens ”jag vet inte vad jag ska ha på mig – outfit” har varit någon form av svart byxa/jeans med stor luftig skjorta eller en stickad tröja i en härlig färg. Lite som jag beskrev min stil ovan.

 

Flipflops, & OTHER STORIES* | Ribbad klänning, H&M* | Linneskjorta, H&M* | Väska, GANNI*


SOMMARENS ”JAG VET INTE VAD JAG SKA HA PÅ MIG” -OUTFIT?

Sommarens ”jag vet inte vad jag ska ha på mig – outfit” kommer absolut att bli en ribbad klänning som både smiter åt men ändå är följsam. Jag har ett par stycken i olika färger och varianter och lever verkligen i dessa under sommaren. För att göra outfiten lite mer workable så kommer jag slänga över en linneskjorta – som jag antingen bär öppen eller stängd för en mer klädd look.

 

BÄSTA BASPLAGGET?

Jag har ju aldrig ett bästa basplagg utan har alltid ett par ess i rockärmen så att säga. Därför bjuder jag på en klassisk topplista för våren och sommaren som också innefattar både skor och accessoarer:

  1. Linneskjortan – jag har ett gäng från Lindex* som sålde slut online innan man hann blinka men som fortfarande går att få tag på i butik.
  2. Den ribbade fodralklänningen – som den jag har i collaget ovan från H&M*. Finns i flera färger och är både snygg samt bekväm.
  3. Låga Converse – bor mer eller mindre i låga Converse från säg april till oktober. Har ju ett gäng i olika färger och matchar gärna övrig look med Converse.
  4. Ett smycke som står ut – jag bär ett litet guldfärgat örhänge format som en måne* och som har stenar i olika färger. Förgyller vilken outfit som helst! Bär bara ett också i det örat där jag har två hål och matchar med hoops i olika storlekar. Har ofta fått komplimanger för just månen. Den fanns bara i silver på hemsidan nu – men minst lika fin!
  5. Kavajen – ingen sommar utan kavaj! Jag har nyligen köpt en rosa i lyocell-mix från H&M* som jag älskar. Den får gärna komma i fler färger – finns i beige och ljuslila på hemsidan nu.
  6. Lösa linnen – jag föredrar lösa linnen framför tajta och jag har hittat den perfekta modellen hos Monki*.
  7. Setet – här snackar vi såväl set i form av skjorta och shorts, toppen och byxan eller min favorit → toppen och kjolen. Så fint att bära set och det är något jag vill bli bättre på.

 

FÄRGER I GARDEROBEN?

Haha säg en färg som inte finns i min garderob nu för tiden. Min garderob är som en liten gottepåse av färg och jag tror inte att det direkt är någon färg jag ratar. Möjligtvis orange i större portioner. Säger jag och visar upp en orange baddräkt här nedan haha.

 

MÖNSTER I GARDEROBEN?

Som alltid i min garderob så är det blommigt och leopard som gäller i mönsterväg. Tycker ändå att jag blir mer sparsam med mönster jämfört med tidigare år men som sagt blommor och katt lever kvar ett tag till.

 

PÅ NAGLARNA?

Sommar, sommar, sommar – det är färg jag vill ha på naglarna nu. Klara färger i oranget, rött och rosa får mitt sommarhjärta att bulta lite hårdare på sommaren. Under våren har jag också haft en del rosa och rött men i dovare och mörkare toner. Matchar givetvis tånaglarna!

MAKEUP?

Så lite som möjligt faktiskt. Jag kommer att vara ledig en hel del i sommar så då blir det bare minimum om jag ska iväg någonstans men oftast bara osminkat. Annars är det nu till sommaren som jag börjar byta ut mina puderprodukter till kräm och täckande foundations byts ut till tunna formulas med lätt täckning.

DOFTEN FÖR SS22?

Jag varvar Gucci Guilty Pour Femme* och Bon Bon från Victor & Rolf* hela våren och sommaren. Precis som jag gjort det senaste året ungefär. Stackars alla mina andra parfymer – totalt bortglömda! Gucci bär jag när jag vill känna empowered och förstärka min kvinnlighet medans Victor & Rolf blir de dagar då jag vill känna mig mer fräsch och söt.

 

VAD INSPIRERAS JAG AV?

Känns som om jag säger samma sak på den här punkten år efter år. Men jag inspireras mycket av kedjornas egna bilder och lookbooks. Exempelvis H&M och Lindex som jag alltid tycker levererar fina looks. Jag inspireras också av mycket jag ser på Instagram.

 

VEM ÄR MIN STILFÖREBILD SS22?

Alltid missy_elz på Instagram. Vill copy paste på ALLA hennes looks. Nej men snälla hon är perfekt. Hennes garderob är perfekt!

 

SENASTE INKÖPEN?

Mina senaste inköp är faktiskt från idag och är det otroliga lila setet (linne* + kjol*) till vänster här ovan och den blåa klänningen* till höger. Allt otippat nog från Kappahl*. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ha setet eller klänningen så allt fick följa med hem. Rickard får hjälpa mig att avgöra sen. Alldeles för få storlekar kvar i butik för att lämna något haha. Så fina båda två och ni ser – formerna kommer fram. Ett annat set jag nyligen köpt inför en semester kommer från Gina Tricot* och består av kjol* samt topp*. Även där former och till och med magkort.

 

VAR KÖPER JAG KLÄDERNA?

Jag har ju nyligen slutat på Cubus* efter 7 år och kan äntligen vända mig till andra kedjor med gott samvete i vetskapen om att kläderna faktiskt kommer till användning. Är helt besatt av Lindex* just nu som har en helt fantastisk sommarkollektion men som också haft en superfin vårkollektion. Därtill ligger H&M* mig varmt om hjärtat samt Monki*.

 

SS22 MOST WANTED?

Ett par nya svarta låga Converse. Mina är så slitna och sunkiga pga går alltid barfota i dem att det är hemskt. Det verkar dock vara helt omöjligt att få tag i ett par pga slut överallt men jag fortsätter att leta. Förr eller senare så dyker det upp ett par i rätt storlek.